Gå til sidens indhold

FAQ: ofte stillede spørgsmål om handel med Storbritannien efter Brexit

Her har vi samlet nogle af de mest stillede spørgsmål vedrørende handel med Storbritannien efter Brexit.

Import fra Storbritannien efter Brexit

EU og Storbritannien forhandler på nuværende tidspunkt om vilkårene for Storbritanniens udtrædelse og for den fremtidige handel mellem Storbritannien og EU.

Når briterne forlader EU den 29. marts 2019, vil Storbritannien overgå til at være et såkaldt tredjeland i forhold til EU. Det betyder, at hvis briterne forlader EU uden en udtrædelsesaftale, skal danske virksomheder, der importerer varer fra Storbritannien, følge de generelle told- og skatteregler for handel med lande uden for EU.

Når en virksomhed i Danmark køber en vare, og får den sendt fra en leverandør i et ikke EU-land, et såkaldt tredjeland, er der tale om import, og så skal virksomheden følge told- og skattereglerne her for. Hvis virksomheden derimod køber og får varen sendt fra et EU-land, er der tale om levering inden for EU, hvor der ikke sker en fortoldning eller en toldkontrol af varen.

I den forbindelse er herunder samlet en række af de mest stille spørgsmål vedrørende import fra ikke EU-lande:

FAQ: Import fra lande uden for EU

Eksport til Storbritannien efter Brexit

EU og Storbritannien forhandler på nuværende tidspunkt om vilkårene for Storbritanniens udtrædelse og for den fremtidige handel mellem Storbritannien og EU.

Når briterne forlader EU den 29. marts 2019, vil Storbritannien overgå til at være et såkaldt tredjeland i forhold til EU. Det betyder, at hvis briterne forlader EU uden en udtrædelsesaftale, skal danske virksomheder, der eksporterer varer til Storbritannien, følge de generelle told- og skatteregler for handel med lande uden for EU.

Når en virksomhed i Danmark sælger en vare, og sender den til en virksomhed i et ikke EU-land, et såkaldt tredjeland, er der tale om eksport, og så skal virksomheden følge told- og skattereglerne her for. Hvis virksomheden derimod sælger og sender varen til et EU-land, er der tale om levering inden for EU, hvor der ikke sker en fortoldning eller en toldkontrol af varen.

I den forbindelse er herunder samlet en række af de mest stille spørgsmål vedrørende eksport fra ikke EU-lande:

FAQ: Eksport fra lande uden for EU