FAQ: ofte stillede spørgsmål om handel med Storbritannien efter Brexit

Her finder du nogle af de mest stillede spørgsmål vedrørende handel med Storbritannien, hvis danske virksomheder fra den 1. januar 2021 skal følge de generelle regler for tredjelande (lande uden for EU) ved handel med Storbritannien.

Den 31. januar forlader Storbritannien EU, og herefter træder der en overgangsperiode i kraft fra den 1. februar 2020 til den 31. december 2020.

I overgangsperioden er reglerne for samhandel mellem EU og Storbritannien uændrede. For danske virksomheder betyder det, at der ikke vil være told på varer fra Storbritannien og at de kan handle med Storbritannien uden at være registreret som importør og/eller eksportør.

Fra den 1. januar 2021 skal danske virksomheder følge de generelle regler for tredjelande (lande uden for EU) ved handel med Storbritannien med mindre EU og Storbritannien har indgået en aftale om andet inden da.

Import fra Storbritannien efter Brexit

Hvis din virksomhed køber en vare, og får den sendt fra en leverandør i et land uden for EU, så skal din virksomhed følge told- og skattereglerne her for. Hvis din virksomhed derimod køber og får varen sendt fra et EU-land, er der tale om levering inden for EU, hvor der ikke sker en fortoldning af varen.

FAQ: Import fra lande uden for EU

Eksport til Storbritannien efter Brexit

Forsendelse af varer til et tredjeland

Når en virksomhed i Danmark sælger en vare, og sender den til en virksomhed i et ikke EU-land, et såkaldt tredjeland, er der tale om eksport, og så skal virksomheden følge told- og skattereglerne her for. Hvis virksomheden derimod sælger og sender varen til et EU-land, er der tale om levering inden for EU, hvor der ikke sker en fortoldning eller en toldkontrol af varen.

FAQ: Eksport fra lande uden for EU