Gå til sidens indhold

FAQ: ofte stillede spørgsmål om handel med Storbritannien efter Brexit

Her har vi samlet nogle af de mest stillede spørgsmål vedrørende handel med Storbritannien efter Brexit.

Import fra Storbritannien efter Brexit

Storbritannien forlader EU den 12. april 2019, medmindre det britiske parlament og Europa-Parlamentet godkender udtrædelsesaftalen mellem Storbritannien og EU. I så fald træder Storbritannien ud af EU den 22. maj 2019. Herefter vil Storbritannien overgå til at være et såkaldt tredjeland i forhold til EU. Det betyder, at hvis briterne forlader EU uden en udtrædelsesaftale, skal danske virksomheder, der importerer varer fra Storbritannien, følge de generelle told- og skatteregler for handel med lande uden for EU.

Når en virksomhed i Danmark køber en vare, og får den sendt fra en leverandør i et ikke EU-land, et såkaldt tredjeland, er der tale om import, og så skal virksomheden følge told- og skattereglerne her for. Hvis virksomheden derimod køber og får varen sendt fra et EU-land, er der tale om levering inden for EU, hvor der ikke sker en fortoldning eller en toldkontrol af varen.

Herunder finder du de mest stille spørgsmål vedrørende import fra ikke EU-lande.

FAQ: Import fra lande uden for EU

Eksport til Storbritannien efter Brexit

Storbritannien forlader EU den 12. april 2019, medmindre det britiske parlament og Europa-Parlamentet godkender udtrædelsesaftalen mellem Storbritannien og EU. I så fald træder Storbritannien ud af EU den 22. maj 2019. Herefter vil Storbritannien overgå til at være et såkaldt tredjeland i forhold til EU. Det betyder, at hvis briterne forlader EU uden en udtrædelsesaftale, skal danske virksomheder, der eksporterer varer til Storbritannien, følge de generelle told- og skatteregler for handel med lande uden for EU.

Når en virksomhed i Danmark sælger en vare, og sender den til en virksomhed i et ikke EU-land, et såkaldt tredjeland, er der tale om eksport, og så skal virksomheden følge told- og skattereglerne her for. Hvis virksomheden derimod sælger og sender varen til et EU-land, er der tale om levering inden for EU, hvor der ikke sker en fortoldning eller en toldkontrol af varen.

Herunder finder du en række af de mest stille spørgsmål vedrørende eksport fra ikke EU-lande.

FAQ: Eksport fra lande uden for EU