Vi følger en tidsplan fra EU
It-systemerne bliver sat i drift løbende frem mod 2025. Hvornår de enkelte toldsystemer skal sættes i drift styres af en fælles køreplan fra EU.
Vi opnår bedre og mere ens kvalitet i det europæiske toldarbejde
Det skal blandt andet skabe bedre forhold for de europæiske virksomheder. Og det letter handlen.
Alle EU-lande skal leve op til krav i EU-toldkodeksen
Danmark står overfor en opgave, som udspringer af EU-toldkodeksen. Det er en såkaldt forordning, som gælder for alle lande i EU.
En række it-systemer går i udbud
En række af de it-systemer, som Danmark selv skal udvikle, skal i udbud. Opgaverne sendes i udbud løbende fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.
Brugerne hjælper med at udvikle og teste de nye systemer
Udskiftningen af it-systemerne skal være til så lidt gene som muligt for virksomhederne. Derfor tages brugerne af systemerne med på rejsen.
Opgaven i Danmark er forankret i EUTK-programmet
Toldstyrelsen og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som begge er styrelser i Skatteministeriet, gennemfører sammen opgaven i EUTK-programmet.
Told er et EU-anliggende
EU’s toldunion er en hjørnesten i EU og det indre marked. I over 50 år har toldunionen skabt et grundlag for en stabil økonomi og vækst i Europa.
FAQ: spørgsmål og svar
Hvorfor kan Danmark ikke bruge de nuværende toldsystemer? Hvornår skal det være færdigt? Find svar på disse og lignende spørgsmål.
Adgang og vejledning til nye toldsystemer
De nye toldsystemer enten opdateres eller udskiftes løbende. Vejledning til at logge på og bruge systemerne findes på skat.dk, når systemerne er sat i drift.
skat.dk