Gå til indhold

Bindende tariferingsoplysninger skal søges digitalt fra 1. oktober

Fra 1. oktober bortfalder blanketten til at søge om bindende tariferingsoplysninger. Virksomheder, der har behov for en bindende tariferingsoplysning, skal i stedet søge digitalt via ’EU Trader Portal’, som er en helt ny virksomhedsportal.

Digitaliseringen af bindende tariferingsoplysninger sker, da Danmark er i gang med at implementere EU’s toldkodeks. EU’s toldkodeks foreskriver, at alle lande i EU’s toldunion over en årrække skal digitalisere hele toldområdet for at ensrette og lette arbejdsgange på tværs af EU.

En bindende tariferingsoplysning (BTO) er en bindende afgørelse af, hvilken varekode i Toldtariffen en bestemt vare har. Afgørelsen er bindende for både toldmyndighederne og virksomheden, der har fået en BTO. Virksomhederne skal fremover logge på EU Trader Portal for at kunne søge en bindende tariferingsoplysning og for at kunne se de oplysninger, som de allerede har.

EU Trader Portal: en indgang til fælleseuropæiske toldsystemer

Den nye portal bliver indgangen til flere fælleseuropæiske toldsystemer, som alle virksomheder i EU skal bruge. Udover bindende tariferingsoplysninger søger man også om AEO-bevillinger (autoriseret økonomisk operatør) på portalen. På sigt er det også denne indgang, der skal bruges til at søge om REX (bevillinger til oprindelsesudtalelser) og INF (dokumentation, der følger forsendelser ud og ind af EU).

Systemet i EU Trader Portal, der vedrører bindende tariferingsoplysninger, hedder BTI fra det engelske Binding Tariff Information.

Nemt i gang med den digitale virksomhedsportal

Når en virksomhed er registreret som enten importør eller eksportør, så har den et EORI-nummer. EORI-nummeret skal bruges for at logge på EU Trader Portal. Virksomheden kan derefter sætte systemet op til at sende e-mails og notifikationer. Der skal evt. også tildeles roller og rettigheder til en medarbejder eller en toldrepræsentant, hvis de ikke allerede har det, via skat.dk.

Følg vejledningerne til skat.dk/bto

Brug for hjælp?

Vejledningen i Toldstyrelsen er klar til at hjælpe. Ring til os på 72 22 12 12.