Gå til indhold

BREXIT: sikkerhedsstillelse i forbindelse med visse bevillinger

Vær særligt opmærksom, hvis din virksomhed har bevilling til de særlige procedurer aktiv eller passiv forædling, toldoplag, end-use eller midlertidigt oplag, hvor der er stillet en samlet sikkerhed for bevillingen.

Fra 1. januar 2021 vil en sikkerhed, som er stillet af en kautionist i Storbritannien for en bevilling, ikke længere være gyldig. Ligeledes vil en samlet sikkerhedsstillelse, som gælder for en bevilling i både Storbritannien og Danmark, som er udstedt af de danske myndigheder, heller ikke længere være gældende i Storbritannien.

Virksomheder med samlet sikkerhed, der gælder for Storbritannien, skal kontakte Toldstyrelsen snarest muligt for at få rettet kautionsdokumenter og omregnet eventuelle referencebeløb. Dette gælder for Storbritannien, bortset fra Nordirland.

Vær opmærksom på, at der gælder særlige regler for forsendelsesproceduren. Reglerne har vi beskrevet i nyheden fra 17. december 2020: Nye regler for forsendelse af varer til og fra Storbritannien og Nordirland efter 1. januar.

Kautionister i Storbritannien

I henhold til EU’s toldkodeks artikel 94 skal en kautionist være etableret i EU’s toldområde. Garantier fra kautionister i Storbritannien er derfor ikke længere gyldige fra 1. januar 2021. Kautionister i Nordirland anses fortsat for etableret i EU’s toldområde.

Hvis du har en kaution fra en kautionist i Storbritannien, bortset fra Nordirland, skal du erstatte kautionen med en ny kaution, som opfylder reglerne i EU's toldkodeks' artikel 94-95.

En kautionist, der er etableret i EU’s toldområde, skal angive en adresse (eller udpege en agent) i Nordirland, hvis garantien kan anvendes der.

Kautionister i Danmark

Har du en kaution, der dækker særlige procedurer i Storbritannien, bortset fra Nordirland, som er stillet af en kautionist, som er etableret her i landet, skal du ligeledes sørge for at få tilrettet din kautionserklæring.

Referencebeløb ved samlet sikkerhedsstillelse

Den person, som har stillet sikkerhed for en særlig toldprocedure, skal præcisere, hvilke medlemslande der udføres operationer i. Hvis referencebeløbet, fastsat i en samlet sikkerhedsstillelse, hidtil har dækket Storbritannien, skal du omregne referencebeløbet, så det beløb, der vedrører Storbritannien, bortset fra Nordirland, ikke længere indgår.

Hvis du har brug for at få ændret referencebeløbet i din bevilling, skal du kontakte Toldstyrelsen på toldforvaltningen@toldst.dk. Har du behov for generel vejledning i forbindelse med dine bevillinger eller sikkerhedsstillelse, vil vi bede dig om at kontakte os på telefon 72 22 12 02.

Nyhed om nye regler for forsendelse af varer til og fra Storbritannien og Nordirland efter 1. januar

Toldstyrelsen har tidligere udsendt et nyhedsbrev med info om den nye fælles forsendelsesprocedure for varer til og fra Storbritannien, hvor du ligeledes bør få rettet kautionserklæringer og kautionsattester, så de dækker Storbritannien som konventionsland.


Har du spørgsmål?

Kontakt Toldstyrelsen på telefon 72 22 12 02.