Gå til indhold

Certifikatkoder i importangivelser

Toldstyrelsen har konstateret, at der ofte angives selvmodsigende certifikatkoder på samme varepost i importangivelser i forbindelse med varer, der er omfattet af importbetingelser eller importrestriktioner.

Fx kan N853 (koden for EU’s fælles veterinærdokument, CVED) og Y930 (koden, der angiver, at varerne ikke er omfattet af Europa-Kommissionens veterinærforordning) ikke angives i forbindelse med samme varepost. Hvis varen er omfattet af veterinærforordningen, skal man angive i Importsystemet, at man har veterinærdokumentet (N853). Alternativt er varen ikke omfattet af forordningen, og i så fald skal man angive koden Y930 i Importsystemet. De to koder må altså ikke angives samtidigt.

skat.dk/told finder du en vejledning i, hvordan man skal forstå importbetingelser og importrestriktioner i TARIC, og hvad der i den forbindelse skal angives i Importsystemet.

Toldstyrelsen arbejder i øjeblikket på en systemrettelse, så det fremover ikke vil være muligt samtidigt at angive to certifikatkoder, der vedrører samme betingelse. Vi forventer at implementere rettelsen i løbet af efteråret 2019, og vi informerer via Toldstyrelsens nyhedsbrev, når det sker.