Gå til indhold

Gyldig fra 18-03-2020 / Gyldig til 25-05-2020

Historisk - ikke gældende

Eksport af visse personlige værnemidler kræver nu eksporttilladelse

På grund af den aktuelle corona-situation er der øget efterspørgsel efter personlige værnemidler som mundbeskyttelsesmasker, beskyttelsespåklædning og handsker. Derfor indfører EU restriktioner for eksport af disse varer.

Som følge af udbredelsen af corona-virus har EU indført restriktioner for eksport af visse personlige værnemidler. Eksport af disse varer kræver nu eksporttilladelse. De nye regler trådte i kraft søndag den 15. marts.

Det fremgår af EU-Kommissionens forordning, hvilke konkrete varer der er tale om. Det er fx mundbeskyttelsesmasker, beskyttelsesbeklædning og handsker.

Restriktionerne fremgår af TARIC fra tirsdag den 17. marts 2020.

Søg om eksporttilladelse

Det er stadig tilladt at eksportere visse mængder af disse specifikke varer under særlige forhold, fx hvis der er tale om bistand til tredjelande. Eksporten kræver dog en eksporttilladelse. Det er Erhvervsstyrelsen, der skal udstede eksporttilladelserne.

Søg om eksporttilladelse hos Erhvervsstyrelsen.

Certifikatkoder i eksportangivelsen

Hvis din virksomhed har en eksporttilladelse, skal du angive det i eksportangivelsens rubrik 44.5 med certifikatkode C086 samt eksporttilladelsens nummer (Eksporttilladelse – Beskyttelsesudstyr, forordning (EU) 2020/402). Hvis varen ikke er omfattet af ordningen, skal du i stedet angive certifikatkoden Y975 (Andre varer end beskrevet i bilag I i forordning (EU) 2020/402).

Du kan anvende certifikatkoderne i eksportsystemet E-export fra tirsdag den 17. marts 2020.

Har du spørgsmål?

Ved spørgsmål om eksporttilladelser kan du kontakte Erhvervsstyrelsen på telefon 72 20 00 30.

Ved spørgsmål om certifikatkoder kan du kontakte Toldstyrelsen på telefon 72 22 12 02.