Gå til indhold

Eksport til Storbritannien: REX-registrering er kun nødvendig i visse tilfælde

Ved eksport til Storbritannien er der kun behov for REX-registrering, hvis forsendelsens værdi er over 6.000 euro, og hvis varen har præferenceoprindelse i EU og ikke i forvejen er fritaget for told.

Toldstyrelsen får i øjeblikket mange henvendelser om REX-registrering i forbindelse med eksport til Storbritannien. Der er kun behov for REX-registrering af virksomheden, hvis disse tre punkter er opfyldt: 

  • Forsendelsens værdi er over 6.000 euro.  
  • Varen har præferenceoprindelse i EU i henhold til handelsaftalen mellem EU og Storbritannien. 
  • Varen er pålagt tarifmæssig told i Storbritannien. 

Tjek, om der er told på varen 

Access2Market, EU’s værktøj om handelsaftaler og oprindelse, kan du se, om en vare bliver pålagt told i Storbritannien. 

Om præferenceoprindelse og REX-registrering 

Handelsaftalen mellem EU og Storbritannien medfører nedsat eller ingen told på varer, som har præferenceoprindelse i enten EU eller Storbritannien. Præferenceoprindelsen dokumenteres med en udtalelse om oprindelse (et oprindelsesbevis). 

Er forsendelsens værdi over 6.000 euro, skal man som eksportør i EU være såkaldt registreret eksportør i REX-systemet og anføre sit REX-nummer sammen med udtalelsen om oprindelse. 

Hvis din virksomhed allerede er REX-registreret i forbindelse med andre handelsaftaler, skal den ikke registreres igen. Du kan tjekke, om din virksomhed allerede er REX-registreret, ved at slå dit EORI-nummer op i EU’s REX-database. 

Du kan læse mere om registrering i REX-systemet på skat.dk. 

""

Har du spørgsmål? 

Kontakt Toldstyrelsen på telefon 72 22 12 02.