Gyldig fra

EU-guidance: Bliv klogere på EU’s frihandelsaftale med Vietnam

EU har indgået en frihandelsaftale med Vietnam, som træder i kraft 1. august 2020. EU-kommissionen har i den forbindelse offentliggjort en guidance.

EU-Kommissionen har offentliggjort en guidance i forbindelse med, at EU-Vietnam-frihandelsaftalen træder i kraft 1. august 2020. Du kan med fordel orientere dig i EU-kommissionens guidance, hvis din virksomhed handler med Vietnam.

GSP-ordningen gælder parallelt i de kommende to år

Vi har tidligere udsendt et nyhedsbrev om EU-Vietnam-frihandelsaftalen, og i den forbindelse blev det bl.a. oplyst, at Vietnam kunne søge om forlængelse af overgangsperioden for anvendelse af REX-systemet. Det står nu klart, at Vietnam har fået forlænget overgangsperioden for anvendelse af REX-systemet i forbindelse med GSP-ordningen frem til 31. december 2020.

GSP-ordningen vil derfor gælde parallelt med frihandelsaftalen i perioden 1. august 2020 til 31. december 2022, hvor den enkelte virksomhed dermed kan vælge, under hvilken aftale den vil operere, alt efter hvilken aftale der giver virksomheden den største fordel. Hvis virksomheden vælger GSP-ordningen, skal GSP-ordningens regler anvendes, herunder reglerne om oprindelsesbeviser.

Har du spørgsmål?

Kontakt Toldstyrelsen på telefon 72 22 12 02.