Gå til indhold

Invitation til møde om toldfaglig gennemgang af DMS Eksport

Toldstyrelsen udskifter i løbet af 2023 it-systemerne til eksport og forsendelse. Det berører alle danske virksomheder, som beskæftiger sig med eksport og/eller benytter sig af forsendelsesordningen. Derfor inviterer Toldstyrelsen til et opsamlende møde om ændringer i DMS Eksport. Mødet holdes onsdag den 22. februar 2023.

Mødet er en opsamling på og gennemgang af de toldfaglige ændringer, som er blevet præsenteret på de tidligere temamøder. På mødet bliver de nye angivelsesarter og meddelelser (A1, A2, A3, B1, B2, B3, B4, C1 og C2) som knytter sig til DMS Eksport, gennemgået, og mødet handler bl.a. om ændringerne fra det nuværende e-Export til det nye system DMS Eksport og om, hvilke nye oplysninger der kræves i de enkelte angivelsesarter. Mødet vil udelukkende have toldfagligt fokus, og derfor bliver det nye DMS Online ikke præsenteret. Det vil blive gennemgået på et senere temamøde.

Primært for virksomheder, der indsender eksportangivelser

Mødet er især relevant for virksomheder, der udarbejder og indsender eksportangivelser enten på vegne af sig selv eller på vegne af andre. Det vil også være relevant at deltage, hvis din virksomhed eksporter varer, men har en toldrepræsentant til at indsende angivelser for dig. Alle virksomheder, som beskæftiger sig med eksport, kan med fordel deltage i mødet.

I må gerne deltage med mere en person pr. virksomhed.

Det får du ud af mødet

På mødet kan du blive klogere på:

  • den summariske udpassageangivelse (A1)
  • den summariske udpassageangivelse til ekspresforsendelser (A2)
  • reeksportmeddelelsen (A3)
  • eksport- og reeksportangivelsen (B1)
  • angivelsen til passiv forædling (B2)
  • angivelsen til toldoplagring af EU-varer (B3)
  • angivelsen til afsendelse af varer til særlige fiskale områder (B4)
  • den forenklede eksportangivelse (C1)
  • frembydelse af varer (C2)
  • centraliseret toldbehandling
  • den forudindgivne angivelse
  • ændringer og de nye oplysninger, man skal angive i de nye angivelsesarter og meddelelser.

Du får naturligvis mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Tid og sted

Mødet bliver holdt virtuelt onsdag den 22. februar 2023 kl. 10-12 på Microsoft Teams.

Tilmeld dig mødet

Mødet bliver optaget

Vi gør opmærksom på, at vi optager og offentliggør optagelsen fra onlinemødet. Dine eventuelle spørgsmål på mødet bliver derfor gemt. Optagelsen bliver umiddelbart efter orienteringsmødet offentliggjort på toldst.dk/nyesystemer med det formål at give virksomheder mulighed for at se eller gense, hvad der blev drøftet på mødet. 

Vi udvikler nye toldsystemer

Mødet indgår i Toldstyrelsens og Udviklings- og Forenklingsstyrelsens arbejde om sammen at udskifte hovedparten af de danske it-systemer på toldområdet frem mod udgangen af 2025.    

Du kan holde dig opdateret i nyhedsbrevet om udvikling og implementering af nye it-systemer og på toldst.dk/nye-systemer, hvor der løbende kommer mere information.