Gyldig fra

Login til ICS- og Manifest-systemerne ændres

Vi implementerer et nyt, enkelt og mere sikkert login til ICS- og Manifest-systemerne. Testmiljøet for erhvervslivet (TFE) ændres allerede mandag den 17. februar 2020.

Fremover skal virksomheder logge ind på ICS- og Manifest-systemerne med NemID, dvs. virksomhedens eller medarbejderens nøglefil, som det kendes fra banker, e-Boks osv.

Det er kun onlineadgangen, vi ændrer. Hvis du indsender angivelser via FTP-GW (løsning til indsendelse af filer), er der altså ingen ændringer.

I forbindelse med ændringen vil online-adgangen til ICS- og Manifest-systemerne i TFE-miljøet (miljøet til test for erhvervslivet) være lukket torsdag den 13. februar og fredag den 14. februar 2020.

Loginændringen vil være gennemført i testmiljøet mandag den 17. februar 2020. I den forbindelse er testmiljøets layout ændret, så det tydeligt adskiller sig fra produktionssystemerne. Vi forventer, at login-ændringen er gennemført i produktionssystemerne torsdag den 19. marts 2020.

Fremover vil det i øvrigt ikke være muligt at logge på ICS- og Manifest-systemet som EORI-virksomhed, da onlineadgangen kræver dansk virksomhedsregistrering.

Afprøv login inden 19. marts

Toldstyrelsen anbefaler, at:

  • alle virksomheder afprøver det nye login i testmiljøet for at sikre en smidig overgang til det nye login i produktionssystemet fra torsdag den 19. marts 2020. Man vil kunne logge ind på testmiljøet med produktionscertifikat.
  • særligt virksomheder, der anvender robotter til login, afprøver det nye login i testmiljøet.

Fra mandag den 17. februar kan du afprøve login her:

Få mere at vide

Du kan finde en vejledning til det nye login her: Guide til at få adgang til ICS- og Manifest-systemerne

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med ændringerne, kan du kontakte Toldstyrelsens Servicedesk på tlf. 70 15 73 01.