Gå til indhold

Matchfunktionen i Manifestsystemet lukker 1. oktober

Implementeringen af H7 i det nye importsystem har medført en række valg og ændringer med hensyn til Manifestsystemet. Formålet med ændringerne er at sikre, at Manifest understøtter brugen af H7 i det nye importsystem.

Én af de varslede ændringer er, at matchfunktionen i Manifestsystemet lukker fredag morgen den 1. oktober 2021. Det præcise tidspunkt vil fremgå af Driftsmeddelelser og status på toldsystemer på skat.dk.

Det betyder, at Manifestsystemet fra 1. oktober ikke længere foretager en automatisk søgning i det nuværende importsystem, når der ikke er angivet et referencenummer til en toldangivelse. Hvis der mangler et referencenummer til en toldangivelse, vil der blive oprettet en MIG (midlertidig opbevaring på grænsen), som efterfølgende skal berigtiges. 

Vejledning til Manifestsystemet 

Vi har i forbindelse med de varslede ændringer udgivet en række vejledninger til Manifestsystemet på skat.dk, som kan hjælpe jer i forbindelse med ændringerne.​  

Det kan stadig blive nødvendigt at lukke matchfunktionen med kort varsel inden 1. oktober, hvis Manifestsystemet eller Importsystemet viser tegn på overbelastning. Som det ser ud nu, kører Manifestsystemet stabilt og viser ikke tegn på overbelastning.​  

Toldstyrelsen informerer via nyhedsbrev og direkte til de berørte virksomheder, hvis funktionen lukkes akut. 

Du kan læse mere om de varslede ændringer i disse tidligere nyheder:   

Har du spørgsmål?   

Kontakt Toldstyrelsen på telefon 72 22 12 02.