Gå til indhold

Mulighed for at anvende bevilling til særlig type segl kan lette EU-forsendelsesproceduren

Som godkendt afsender kan du selv forsegle transportmiddel, containere, emballage eller kolli og styre EU-forsendelsesproceduren hjemmefra ved anvendelse af segl af en særlig type.

I dag anvender mange virksomheder de offentlige toldsegl med Toldstyrelsens logo, som bruges til forsegling på vores ekspeditionssteder. Toldstyrelsen vil dog gøre opmærksom på, at der også findes en anden mulighed: Ved at anvende segl af en særlig type kan du styre hele EU-forsendelsesproceduren hjemmefra og dermed undgå at skulle forbi et af Toldstyrelsens ekspeditionssteder.

Segl af en særlig type er private segl, der skal have særlige kendetegn og opfylde særlige tekniske specifikationer som angivet i artikel 301 i Kommissionens gennemførselsforordning (EU) 2015/2447, inden de kan blive godkendt. Når forseglingerne er certificeret af et kompetent organ i overensstemmelse med den internationale ISO-standard nr. 17712:2013 "Fragtcontainere - Mekaniske forseglinger", anses de for at opfylde de pågældende krav.

Søg bevilling til at anvende segl af en særlig type

For at anvende segl af en særlig type kræver det, at du har en særskilt bevilling, udover din nuværende bevilling som godkendt afsender.

Du finder ansøgningen til bevillingen under afsnittet ”Anvendelse af særlig type segl (SSE)” på skat.dk: Forsendelse.

Hvornår er du fritaget for at anvende forsegling?

Du kan være fritaget for kravet om at anvende segl, hvis din varebeskrivelse er tilstrækkelig nøjagtig til at muliggøre let identifikation af varerne og angiver deres kvantitet og art samt eventuelle særlige oplysninger, f.eks. varernes serienummer.

Derudover er du fritaget for at anvende forsegling i særlige tilfælde (med mindre afgangstoldstedet beslutter andet):

  • Når varerne transporteres ad luftvejen, og etiketterne, der er fastgjort til hver sending, er forsynet med nummeret på det ledsagende luftfragtbrev, eller sendingen udgør en lasteenhed, hvorpå nummeret på det ledsagende luftfragtbrev er anført.
  • Når varerne transporteres med jernbane, og jernbaneselskaberne anvender identifikationsforanstaltninger.

Se mere om fritagelse for forsegling i GF art. 302, stk. 1 og 2.

Vær opmærksom på, at lavtgående fly følger de almindelige regler vedrørende forsegling. Læs mere om de almindelige regler i Den Juridiske Vejledning afsnit F.A.20.7.6.

Har du spørgsmål?

Kontakt Toldstyrelsen på telefon 72 22 12 02.