Gå til indhold

Nye EU-krav til DMS Eksport og DMS Forsendelse justerer plan for onboarding

En række nye krav fra EU i sidste fase af udviklingen af DMS Eksport og DMS Forsendelse betyder, at datoen for, hvornår de første virksomheder tager systemet i brug, ændres. Det nye system bliver derfor idriftsat 29. juli 2023 og ikke som forventet 1. maj 2023.

Ændringerne fra EU vurderes at have forretningskritisk karakter, og derfor skal de integreres i DMS Eksport og DMS Forsendelse, før virksomhederne kan tage systemet i brug. Den overordnede plan holder fortsat.

Udviklingen af DMS Eksport og DMS Forsendelse er en del af et længerevarende og komplekst it-program i Skatteforvaltningen. Vi håndterer løbende ændringer i programmet, og i dette tilfælde, hvor ændringerne er kommet så tæt på målstregen, kan vi ikke sætte systemet i drift, før der er taget højde for ændringerne. Derfor kan virksomhederne først tage systemet i brug fra 29. juli 2023.

Vi informerer yderligere om den justerede onboarding-plan hurtigst muligt via Toldstyrelsens nyhedsbrev.

Virksomheder skal fortsætte med at forberede sig

Selvom virksomhederne først kan tage systemet i brug fra 29. juli 2023, opfordrer vi til, at virksomhederne fortsætter med at forberede sig. Det tager tid at blive klar, og virksomhederne skal sørge for at indsende de korrekte certifikater og tildele roller og rettigheder til deres medarbejdere. Det er vigtigt, at virksomhederne fortsat tester DMS Eksport og DMS Forsendelse, frem til at systemet tages i brug, da ændringerne løbende implementeres.

Virksomheder, som endnu ikke har søgt om adgang til DMS, skal fortsat hurtigst muligt gøre dette, så de får adgang til testmiljøet og kan forberede sig på at tage systemet i brug.

Har du spørgsmål?

Kontakt Toldstyrelsens Servicedesk på servicedesk@toldst.dk.