Gyldig fra

Omregningskursen for rubler fremgår ikke af TARIC fra 1. april

Fra 1. april 2022 kan du ikke længere finde omregningskursen for rubler i TARIC. I stedet skal du selv indhente en kurs via et pengeinstitut.

Fra valutaperioden, som starter 1. april 2022, fremgår omregningskursen for rubler ikke længere af TARIC. Det skyldes, at Den Europæiske Centralbank og dermed Nationalbanken på grund af situationen i Ukraine ikke længere kan fastsætte en kurs for rubler, der er repræsentativ for de aktuelle markedsforhold.

Hvis din virksomhed handler med Rusland, og du skal bruge kursen til at beregne tolden, skal du i stedet selv indhente oplysninger om kursen via et pengeinstitut.

Ændringen er især vigtig, hvis din virksomhed eksporterer TARICs kurser til virksomhedens eget toldsystem, da rubler fra 1. april ikke vil fremgå af oversigten.

Vælg en retvisende kurs

Pengeinstitutterne offentliggør ofte forskellige kurser for den enkelte valuta. Vær opmærksom på, at den kurs, du anvender, skal være så retvisende som muligt. Kursen skal være den, der er gængs ved handel, og den skal ikke omfatte vekselgebyrer osv. I praksis vil den rette kurs ofte være betegnet fx referencekurs, middelkurs, markedskurs eller WMR-kurs.

Har du spørgsmål?

Kontakt Toldstyrelsen på telefon 72 22 12 02.