Gå til indhold

Snart kan du anmode om indgriben i kopivaresager via en digital blanket

Fra 13. december 2021 kan du ved hjælp af en digital blanket anmode Toldstyrelsen om at gribe ind over for ulovlige kopivarer, der overtræder din virksomheds IP-rettigheder.

Hvis du vil anmode om indgriben, kan du fra 13. december indgive en digital blanket via EU-systemet IPEP (IP Enforcement Portal). IPEP anvendes allerede i dag af rettighedshavere og deres repræsentanter i forbindelse med anmodning om Toldstyrelsens indgriben, men indtil nu har det forudsat indsendelse af en papirblanket.

Du kan læse mere om baggrunden for den digitale blanket i en tidligere nyhed på toldst.dk.

Selvom det nu bliver muligt at indsende en digital blanket (eAFA), vil du som rettighedshaver eller repræsentant fortsat kunne anvende papirblanketten. Papirblanketten vil dog på sigt blive udfaset og afløst af den digitale blanket.

Bliv klogere på den digitale blanket

Det er endnu ikke muligt at se, hvordan det rent praktisk bliver at indsende blanketten digitalt i IPEP. Men EUIPO (European Union Intellectual Property Office) holder torsdag den 25. november 2021 et online seminar for rettighedshavere og deres repræsentanter, hvor de vil præsentere den nye eAFA og vise, hvordan den vil blive håndteret gennem IPEP. Her kan du tilmelde dig EUIPO’s online seminar.

Du kan læse mere om seminaret og om digitalisering af blanketten generelt i EUIPO's orientering om den nye eAFA og IPEP.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål om muligheden for digital anmodning om indgriben i kopivaresager, kan du kontakte Toldstyrelsen på telefon 72 22 12 02.