Gyldig fra

Toldbevillinger, der kun gælder i Danmark, flyttes til toldbevillingssystemet

Toldbevillingssystemet tages fuldt ud i brug i Danmark i løbet af første halvår 2021. Systemet omfatter dermed også de bevillinger, der kun gælder i Danmark, nemlig de såkaldte nationale bevillinger.

Toldbevillingssystemet er et fælles EU-system, som giver virksomheder mulighed for at håndtere toldbevillinger elektronisk. I Danmark har det indtil videre kun været bevillinger med gyldighed i mere end ét EU-land, som virksomheder har kunnet tilgå og søge online via toldbevillingssystemet. Inden for det næste halve år skal også de nationale bevillinger håndteres i toldbevillingssystemet.

Søg nye bevillinger i systemet fra 15. marts 2021

Fra 15. marts 2021 skal du søge om alle nye bevillinger, som er omfattet af systemet, via toldbevillingssystemet. Efter denne dato er det ikke længere muligt at søge nye bevillinger via pdf-blanketter pr. mail eller via virk.dk.

Vi flytter din virksomheds eksisterende bevillinger i første halvår 2021

Toldstyrelsen flytter alle eksisterende nationale bevillinger til toldbevillingssystemet i løbet af første halvår 2021. Det er en konsekvens af, at toldbevillingssystemet tages fuldt ud i brug.

Når bevillingerne er flyttet, kan din virksomhed tilgå og ændre nationale bevillinger direkte i systemet, altså på samme måde som de bevillinger, der har gyldighed i mere end ét EU-land.

Vi kontakter din virksomhed, så snart virksomhedens bevillinger er flyttet.

Ikke alle nationale bevillinger håndteres i toldbevillingssystemet

Kun bevillinger, der er udstedt på baggrund af EU’s toldkodeks, skal håndteres i toldbevillingssystemet. De nationale bevillinger og tilladelser, som kun tilbydes i Danmark på baggrund af den danske toldlovgivning, vil derfor kunne håndteres som hidtil.

Der er altså ingen ændringer for bevillinger eller tilladelser som fx midlertidig opbevaring (MIO/MIG), godkendt frembydelsessted (eksport og reeksport), SKATs sikkerhedsstillelsesordning for potentiel toldskyld og diverse provianteringstilladelser.

På skat.dk kan du læse mere om, hvilke bevillinger der er omfattet.

Sådan bruger du toldbevillingssystemet

Når du skal søge, ændre eller tilbagekalde en bevilling i toldbevillingssystemet, skal du logge ind via skat.dk og følge vejledningen der:

Log på toldbevillingssystemet, og find vejledningen.

Har du allerede rettigheder til toldbevillingssystemet?

Du har rettigheder til toldbevillingssystemet, hvis du:

  • bruger TastSelv-kode
  • er virksomhedens NemID-administrator
  • er medarbejder med rollen ’Vedrørende alle typer’.

Sådan tildeler du rettigheder

Er du NemID-administrator i din virksomhed, kan du give følgende personer rettigheder til toldbevillingssystemet:

  • Medarbejdere med medarbejder-NemID
  • En toldrepræsentant, fx en speditør.

Læs om, hvordan du tildeler rettigheder til medarbejdere eller toldrepræsentanter, på skat.dk.

Sådan logger du på toldbevillingssystemet

Når du logger på toldbevillingssystemet, skal du gøre det forskelligt, afhængigt af om du logger på som NemID-administrator, som medarbejder eller som toldrepræsentant.

Sådan logger du på:

Det fælleseuropæiske toldbevillingssystem 

Den første version af toldbevillingssystemet blev sat i drift i 2018 og er et af de første af mange systemer, som indgår i digitaliseringen af EU’s toldkodeks.

Har du spørgsmål?

Kontakt Toldstyrelsen på telefon 72 22 12 12.