Gå til indhold

Toldfritagelse ved import af civile luftfartøjer

Betingelserne for at importere civile luftfartøjer toldfrit er blevet lempet, så man ikke længere behøver en bevilling til særligt anvendelsesformål (end-use).

Man kan nu importere civile luftfartøjer toldfrit, selvom man ikke har bevilling til særligt anvendelsesformål (end-use). Man skal dog opfylde visse betingelser. Nogle af betingelserne gælder, uanset om den, som importerer flyene, er etableret i eller uden for EU. Andre betingelser gælder kun, hvis importøren ikke er etableret i EU.

Civile luftfartøjer er alle luftfartøjer, som ikke bruges af militære eller lignende tjenestegrene i en EU-medlemsstat, og som er registreret som militære eller ikke-civile luftfartøjer.

Følgende betingelser skal være opfyldt, uanset om man er etableret i eller uden for EU:

  • Luftfartøjet skal være registreret i det officielle luftfartøjsregister i et EU-medlemsland eller et tredjeland.
  • Toldangivelsen til fri omsætning skal henvise til luftfartøjets registreringsbevis.

Desuden skal følgende betingelser være opfyldt, hvis man er etableret uden for EU:

  • Importaktiviteterne skal være lejlighedsvise.
  • Importaktiviteterne skal være berettigede.

Hvis man er etableret uden for EU og importerer civile luftfartøjer oftere end lejlighedsvist, eller hvis Toldstyrelsen skønner, at importaktiviteterne er uberettigede, kan man alligevel opnå toldfritagelse.

I så fald skal man have en indirekte repræsentant, der er etableret i EU. Toldangivelsen skal indgives i den indirekte repræsentants navn, men på vegne af dig. Hvis man bruger denne metode, bliver den indirekte repræsentant debitor for importmomsen uden at have fradragsret for den. Det fremgår af momslovens § 37.

Du kan læse mere om de særlige bestemmelser for civile luftfartøjer i Toldtariffen.

Har du spørgsmål?

Kontakt Toldstyrelsen på telefon 72 22 12 12.