Gyldig fra

Før Brexit: Tusindvis af danske virksomheder mangler stadig nødvendig registrering

Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at foretage import- og eksportregistreringer, hvis de fortsat vil handle med Storbritannien efter et no-deal Brexit.

Tre uger før et potentielt no-deal Brexit mangler over 12.000 danske virksomheder, der i dag handler med Storbritannien, stadig at blive registreret som importør eller eksportør. Uden en registrering som eksportør eller importør kan de danske virksomheder ikke handle med Storbritannien efter den 31. oktober.  

Derfor har Toldstyrelsen i samarbejde med Skattestyrelsen sendt informationsmateriale direkte ud til de danske virksomheder, der i dag handler med Storbritannien, men endnu ikke er registreret.

Ifølge Toldstyrelsens handelsdirektør Maren Holm Johansen har mange virksomheder lyttet til Toldstyrelsens tidligere opfordringer, men det er ikke alle, der er klar til fortsat at kunne handle med Storbritannien efter et evt. no-deal Brexit. Derfor opfordrer hun virksomhederne til at lade sig registrere nu, mens der stadig er tid.

- For de flestes vedkommende er det en enkel proces, der kan klares på ca. 14 dage. Til gengæld kan man ikke få sine varer over de danske grænser, hvis man ikke er registreret som importør eller eksportør, siger Maren Holm Johansen.  

Uden en registrering kan virksomheder ikke få toldbehandlet deres varer. Ifølge Maren Holm Johansen bør man derfor få kortlagt vareruter, og hvis de går via Storbritannien, skal man som virksomhed i gang med registreringen.

Fire gode råd

Maren Holm Johansen har fire gode råd til de virksomheder, der handler med Storbritannien i dag, men ikke har erfaring med at handle med lande uden for EU:

  • Foretag registreringen på www.virk.dk som importør og/eller eksportør.
  • Kend varekoderne for virksomhedens varer.
  • Få styr på, hvordan virksomheden vil stille sikkerhed, når varer skal toldbehandles. Hvis man ikke tager stilling, risikerer man forsinkelser.
  • Undersøg om der er en fordel i de forskellige bevillinger, man kan ansøge om, og få en mere smidig toldbehandling.

Læs mere om toldbevillinger på skat.dk.

Moms

Et no deal-Brexit vil betyde, at der er momsrutiner, der skal ændres natten til d. 1. november. Import- og eksportmoms kommer til at erstatte EU-momsen, når momsangivelsen skal udfyldes. Samtidigt får det også betydning for momsangivelsen, om der er tale om varer eller ydelser, samt om et salg sker til private eller virksomheder.

Man kan læse mere om moms for handel med Storbritannien på skat.dk/brexit.

Læs informationsmaterialet her.

Kontakt

Journalister (Toldstyrelsen): 72 22 12 00

Journalister (Skattestyrelsen): 72 37 09 00

Brexit-hotline for virksomheder: 72 22 12 12