Gyldig fra

Kolde kontanter: Toldere finder knap 8 millioner kroner i kontanter i frostpakker i Grønlandshavnen

Toldstyrelsen har tilbageholdt 7,7 mio. kr. i kontanter gemt i frostpakker i Grønlandshavnen i Aalborg. Sagen er nu overgivet til politiet.

Toldstyrelsens overvågninger og analyser førte i midten af oktober til, at en række paller med frostpakker blev udtaget til kontrol i Grønlandshavnen i Aalborg. Ifølge toldpapirerne var der tale om en almindelig sending frysegods, men ved nærmere kontrol viste frostpakkerne sig at gemme på 7,7 mio. kr. i kontanter.  

- Det er et imponerende stykke kontrolarbejde, tolderne har lavet. De mange millioner kroner lå godt skjult i frostpakkerne. I det yderste lag af pakkerne var der intet at finde, men efter en grundigere gennemgang med scanning og pengehunde, fandt tolderne de mange kontanter, hvorefter politiet blev underrettet, siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund.

Toldstyrelsen har skarpt fokus på pengebevægelser over grænserne. Når Toldstyrelsen tilbageholder kontanter eller andre likvide midler, er det altid på en konkret mistanke. I sager med store pengebeløb, som den rejsende ikke ønsker, at myndighederne skal kende til, vækker det en mistanke om kriminel aktivitet. Toldernes årvågenhed er på den måde en vigtig stopklods i de kriminelle pengestrømme.

Sagen med de mange millioner er nu overgivet til efterforskning hos Grønlands Politi.

Foto: Toldstyrelsen

Foto: Toldstyrelsen

Foto: Toldstyrelsen

Fotos: Toldstyrelsen

Toldstyrelsens kontrol 

Toldstyrelsen kontrollerer varer til både private og virksomheder ved alle Danmarks grænser. Kontrollen sker som stikprøver eller baseret på risikovurderinger. Oplysninger fra andre toldmyndigheder og danske myndigheder er med til at danne udgangspunktet for de konkrete risikovurderinger. Scannere og toldhunde indgår i arbejdet med at udvælge og kontrollere varer. 

Yderligere kommentarer

Journalister kan kontakte Toldstyrelsens pressevagt på 72 22 12 00 eller presse@toldst.dk. For yderligere om efterforskning af sagen kan Grønlands Politi kontaktes på telefon +299 365 144 (fire timers tidsforskel).