Gyldig fra

Mand forsøgte at smugle 6,6 kilo hash over grænsen

Toldere har fundet 6,6 kilo hash i forbindelse med en kontrol af en personbil torsdag aften ved den dansk-tyske grænse. Sagen er overgivet til politiet.

Ved en rutinemæssig toldkontrol har toldere fundet 6,6 kilo hash ved den dansk-tyske grænse.

Hændelsen fandt sted torsdag aften d. 18. november 2021 ved Møllehusvej Grænseovergang. Her blev en personbil på vej til Danmark udtaget til kontrol. Da føreren under kontrollen blev bedt om at tømme lommerne, vendte han sig væk fra tolderne for at stoppe noget i bukserne.

- Tolderne bad ham vende fronten til og spurgte, hvad han forsøgte at gemme i bukserne, hvortil manden svarede hash. Det viste sig, at manden havde gemt 800 gram hash på sig. Manden blev efterfølgende bedt om at følge med til Toldstyrelsens patruljebil, men da han nåede patruljebilen, forsøgte han at stikke af. Det lykkedes tolderne at tilbageholde ham, hvorefter politiet blev tilkaldt og anholdte manden, siger kontroldirektør Michael Lund.

I en efterfølgende undersøgelse af bilen i Toldstyrelsens undersøgelseshal blev der fundet yderligere 5,8 kilo hash gemt i motorrummet.

Sagen blev herefter overgivet til Syd- og Sønderjyllands Politi til videre efterforskning.

Fotos: Toldstyrelsen

Yderligere kommentarer

Journalister kan kontakte Toldstyrelsens pressevagt på 72 22 12 00 eller presse@toldst.dk.

Toldstyrelsens kontrol

Toldstyrelsen kontrollerer ved alle Danmarks grænser og kontrollerer varer på vej til både private og virksomheder. Når varer udtages til kontrol, sker det som stikprøver eller baseret på en risikovurdering.

Oplysninger fra andre toldmyndigheder og danske myndigheder er med til at danne udgangspunktet for de konkrete risikovurderinger. Scannere og toldhunde indgår i arbejdet med at udvælge og kontrollere varer.