Gyldig fra

Pas på svindelmails: Svindlere udgiver sig for at være Toldstyrelsen

I løbet af de seneste uger har Toldstyrelsen oplevet en række sager, hvor borgere har modtaget svindelmails med ”Dansk Told” eller ”Betal Told” som afsender.

Hvis du modtager en mail fra ”Toldvæsenet”, ”Dansk Told” eller ”Betal Told”, der afkræver dig penge for told, er der tale om svindel.

Toldstyrelsen oplever lige nu en stigning i henvendelser fra borgere, der modtager mistænkelige mails fra en eller flere afsendere, der udgiver sig for at være fra Toldstyrelsen. I de fleste tilfælde er der tale om mails, der beder modtageren om at betale told for en forsendelse. Du har dog god grund til at være skeptisk over for sådan en mail.

Hvis du som privatperson får stoppet en pakke i tolden, vil det nemlig i første omgang være transportøren af din pakke (fx PostNord eller GLS), der giver dig besked om det.

Toldstyrelsen opfordrer derfor til, at du bruger din sunde fornuft og – hvis du er i tvivl – kontakter Toldvejledningen.

Har du spørgsmål?

Hvis du mistænker at have modtaget en svindelmail vedrørende told, er du meget velkommen til at kontakte toldvejledningen på telefon 72 22 12 02.