Seminar i Kolding og Herning: Brexit – hvad betyder det for din virksomhed?

Den 16. maj kan du blandt andet møde Toldstyrelsen, Den Danske Ambassade (London) og The Trade Council of Denmark in UK and Ireland til gratis seminar om Brexit i henholdsvis Kolding og Herning. På seminaret kan du høre om, hvad Brexit kommer til at betyde for din virksomheds handel med Storbritannien.

Udskydelsen af Storbritanniens udtrædelse af EU forlænger de forberedelser, som de fleste danske virksomheder har gjort sig i tilfælde af et no deal-scenarie. Danmark arbejder fortsat på en ordnet britisk udtræden af EU og et ambitiøst fremtidigt forhold mellem EU og Storbritannien. Men det kan dog stadig ikke udelukkes, at Storbritannien alligevel forlader EU uden en aftale. Uanset hvad vil Brexit medføre ændringer i måden, vi handler og samarbejder med Storbritannien på.

Erhvervshus Midtjylland og Business Kolding står bag seminaret i samarbejde med The Trade Council under Udenrigsministeriet – og sammen har de indkaldt en række danske specialister.

På seminaret vil Toldstyrelsen blandt andet fortælle om, hvad Storbritanniens udtrædelse af EU kan komme til at betyde for danske virksomheder.

Henrik Pagh Kold, funktionsleder i Toldstyrelsen, fortæller:

– Brexit kan medføre ændrede handelsregler for virksomheder, der skal have deres varer til og fra Storbritannien. Der kan være virksomheder, der ikke er bekendt med de toldprocedurer, som de skal have styr på, så de fortsat kan handle med Storbritannien ved et no-deal Brexit.

Stil spørgsmål om de ændrede handelsregler efter Brexit

På seminaret fortæller Toldstyrelsen mere reglerne, der gælder i forbindelse med import til og eksport fra lande uden for EU, og hjælper din virksomhed med at blive klædt på i forbindelse med de ændrede handelsregler, hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale den 31. oktober 2019.

Efter oplæggene får du mulighed for at stille relevante spørgsmål. Henrik Pagh Kold og Elsebeth Mortensen repræsenterer Toldstyrelsen på seminaret.

Program og tilmelding

Tilmeld dig Brexit-seminaret i Kolding
Tilmeld dig Brexit-seminaret i Herning 

Forbered dig inden seminaret

Toldstyrelsens Brexit-side kan du holde dig orienteret og finde gode links til yderligere information.

Vil du forberede dig på, hvilke emner der kan være relevante for din virksomhed i forbindelse med handel med lande uden for EU, har regeringen udarbejdet en Brexit-tjekliste. Tjeklisten kan, ved besvarelse af en række spørgsmål, give et overblik over, hvad din virksomhed særligt bør være opmærksom på i forbindelse med handel med Storbritannien efter Brexit.

Du kan besøge Brexit-tjeklisten på virk.dk