Gyldig fra

Toldere fandt halvt kilo hash gemt i frossen flæskesteg

Før påske stoppede toldere rejsende i Københavns Lufthavn med en frossen flæskesteg indeholdende knap et halvt kilo hash. Sagen er overgivet til politiet.

Torsdag d. 31. marts 2022 blev en mand, kvinde og barn stoppet i Københavns Lufthavn. I mandens bagage fandt tolderne en frossen flæskesteg. Den atypiske bagage undrede tolderne, og ved en nærmere kontrolscanning viste det sig, at flæskestegen indeholdt flere plader med hash med en samlet vægt på 426 gram.

Manden indrømmede, at hashen tilhørte ham, og han blev derfor anholdt af Københavns Politi, mens kvinden og barnet kunne rejse videre.

- I tolden er vi vant til at se lidt af hvert. Der er ikke grænser for opfindsomheden, når det kommer til smugling, hvilket flæskestegen er et godt eksempel på. Derfor overvåger tolderne grænserne døgnet rundt på baggrund af risikovurderinger og stikprøver i samarbejde med en lang række myndigheder i ind- og udland, siger Mette Helmundt, funktionsleder i Toldstyrelsens kontrolenhed i Københavns Lufthavn.

Toldstyrelsen finder hash i alle typer varer og transportmidler, fra rejsende i lufthavne til containere på anløbne skibe i havne og i postpakker i landets postcentre. De seneste opgørelser fra Toldstyrelsen viser, at der i 2020 blev tilbageholdt i alt 394 kilo hash.

Sagen med flæskestegen er overgivet til Københavns Politi til videre efterforskning.

Yderligere kommentarer

Journalister kan kontakte Toldstyrelsens pressevagt på 72 22 12 00 eller presse@toldst.dk.

Toldstyrelsens kontrol

Toldstyrelsen kontrollerer ved alle Danmarks grænser og kontrollerer varer på vej til både private og virksomheder. Når varer udtages til kontrol, sker det som stikprøver eller baseret på en risikovurdering.

Oplysninger fra andre landes toldmyndigheder og danske myndigheder er med til at danne udgangspunktet for de konkrete risikovurderinger. Scannere og toldhunde indgår i arbejdet med at udvælge og kontrollere varer.