Gyldig fra

Toldere finder 186 kilo narkotika i varevogn

Toldere har beslaglagt over 14 kilo kokain og 172 kilo hash i en varevogn. En 27-årig mand er idømt fængsel og udvisning for bestandigt.

Toldere har fundet godt 14 kilo kokain og 172 kilo hash i en varevogn ved en rutinemæssig toldkontrol ved Kruså Grænseovergang i Sønderjylland. Fundet skete i juli måned sidste år, men af hensyn til politiets efterforskning har det ikke været muligt at melde detaljeret ud om beslaget før nu. De mange kilo hash og kokain er ikke et hverdagssyn, fortæller kontorchef i Toldstyrelsen, Henrik Pagh Kold.

 - Det er langt fra hver dag, vi har så stort et beslag på narkotikaområdet. I samarbejde med politiet har vi fokus på flere typer af euforiserende stoffer, ikke mindst kokain. Det var en konkret mistanke, der fik tolderne til at standse varevognen, og den mistanke viste sig at være velbegrundet, siger Henrik Pagh Kold om det store narkobeslag.

Beslaget skete den 17. juli 2020, hvor en varevogn blev taget ud til kontrol. Ved nærmere undersøgelse i Toldstyrelsens undersøgelseshal fandt tolderne flere tasker, der var godt skjult i lastrummet. I taskerne lå de 172 kilo hash og de 14 kilo kokain vakuumpakket.

Foto: Toldstyrelsen

Foto: Toldstyrelsen

Fotos: Toldstyrelsen

Sagen blev herefter overgivet til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi, der anholdt den 27-årige mand, der var fører af køretøjet, ligesom politiet forestod den videre efterforskning.

Den 22. december 2020 blev manden dømt ved Retten i Sønderborg. Dommen, der også omfattede indførsel af yderligere 40 kilo hash, lød på fængsel i ni år og udvisning for bestandigt.

Om Toldstyrelsen

Toldstyrelsen har i dag knap 900 medarbejdere til at sikre smidig handel og effektiv toldkontrol og kontrollerer grænseovergange med kontrolenheder i hele landet, hvoraf Københavns Lufthavn og grænseovergangen ved Frøslev i Sønderjylland er de største.

Kontakt 

Journalister: 72 22 12 00