Gyldig fra

Toldere finder 36 kilo kokain på Aarhus Havn

Toldere har fundet 36 kilo kokain i forbindelse med en toldkontrol af en kølecontainer på Aarhus Havn. Sagen er overgivet til Østjyllands Politi.

Ved en toldkontrol har toldere fundet 36 kilo kokain i en container. Hændelsen fandt sted tilbage i midten af september på Aarhus Havn. Her gennemsøgte toldere og toldhunde en kølecontainer, der var taget ud til kontrol.

- Da tolderne åbnede containeren, markerede toldhundene kraftigt på lugt fra bunden af containeren. Bag en plade på containerens køleelement fandt tolderne ind til flere sorte og grønne pakker, der ved nærmere kontrol viste sig at indeholde kokain, fortæller kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund, der betegner kokainfundet som et af de største, styrelsen har haft i nyere tid.

Fotos: Toldstyrelsen

Sagen blev herefter overgivet til Østjyllands Politi til videre efterforskning. Østjyllands Politi er fortsat i gang med efterforskningen og ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere om sagen.

Toldstyrelsen finder generelt narkotika i både flydende og i fast form i alle typer varer og transportmidler, fra rejsende i lufthavne til containere på anløbne skibe i havne og i postpakker i landets postcentre. De seneste tal på narkotikaområdet viser, at Toldstyrelsen tilbageholdt syv kg kokain i 2021 og 22 kilo året før.

Læs mere om Toldstyrelsens kontrol af kokain her.

Yderligere kommentarer

Journalister kan kontakte Toldstyrelsens pressevagt på 72 22 12 00 eller presse@toldst.dk.

 

Toldstyrelsens kontrol

Toldstyrelsen kontrollerer ved alle Danmarks grænser og kontrollerer varer på vej til både private og virksomheder. Når varer udtages til kontrol, sker det som stikprøver eller baseret på en risikovurdering.

Oplysninger fra andre landes toldmyndigheder og danske myndigheder er med til at danne udgangspunktet for de konkrete risikovurderinger. Scannere og toldhunde indgår i arbejdet med at udvælge og kontrollere varer.