Gyldig fra

Toldere finder ulovlige piller og tobak i dansk lufthavn

Toldere i Billund Lufthavn har stoppet to indrejsende med knap 14.000 ulovlige piller og 10 kilo vandpibetobak. Sagen er nu overgivet til Sydøstjyllands Politi.

Den 17. september kontrollerede tolderne i Billund Lufthavn to ankommende passagerer fra Sydeuropa. Da tolderne åbnede de to rejsendes bagage, fandt de i alt 13.920 stk. tramadol-piller og 10 kilo vandpibetobak, der ikke var betalt told og afgifter for.

- Vi udtog to personer til en stikprøve og fandt de mange piller og vandpibetobakken. Vi ser løbende vandpibetobak og ulovlige lægemidler i vores kontroller i lufthavne, men det er stykke tid siden, vi i Billund har haft et beslag i den her størrelsesorden. Det er et flot stykke arbejde tolderne har gjort, siger Preben Buchholtz, kontroldirektør i Toldstyrelsen. 

I Danmark er privat import af tramadol en overtrædelse af lægemiddellovgivningen. Når Toldstyrelsen tilbageholder ulovligt importeret medicin som tramadol, bliver sagerne som udgangspunkt overdraget til Lægemiddelstyrelsen.

- For tiden ser vi særligt meget tramadol både i lufthavne og i postcentre. Vores toldkontrol bygger på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på tobak og lægemidler, siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Preben Buchholtz.

Om Toldstyrelsen

Toldstyrelsen har i dag ca. 800 medarbejdere til at sikre smidig handel og effektiv toldkontrol og kontrollerer de ydre grænser med kontrolenheder i hele landet, hvoraf Københavns Lufthavn og grænseovergangen i Padborg er de største.

Kontakt 

Journalister: 72 22 12 00 

Borgere: 72 22 12 12

Billede 1
Foto: Toldstyrelsen
Billede 2
Foto: Toldstyrelsen