Gyldig fra

Toldere gør stort kokainbeslag i Københavns Lufthavn

Ved en toldkontrol i Københavns Lufthavn fandt toldere 4,4 kilo kokain. Sagen er nu overgivet til Københavns Politi.

Image1
Foto: Toldstyrelsen

Torsdag den 28. november blev to personer udtaget til kontrol af toldere i Københavns Lufthavn. De to personer ankom fra Sydamerika, og kontrollen af deres kufferter viste sig at være en god idé.

Ved den nærmere kontrol af kufferterne, der var med dobbelt bund, gemte der sig 4,4 kilo kokain.

- Vi udtog passagerne i forbindelse med en toldkontrol i lufthavnen, hvor tolderne gjorde et beslag på over fire kilo kokain. Det er et flot stykke arbejde, som tolderne har gjort. Sagen er nu overdraget til politiet, som står for den nærmere efterforskning, siger Preben Buchholtz, kontroldirektør i Toldstyrelsen, om kokainbeslaget.

- Vores toldkontrol bygger på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på flere typer af euforiserende stoffer, ikke mindst kokain, der er ekstremt sundhedsskadeligt, fortsætter han.

Sagen er nu overdraget til Københavns Politi.

Toldstyrelsen har i dag 800 medarbejdere til at sikre smidig handel og effektiv toldkontrol og kontrollerer de ydre grænser med kontrolenheder i hele landet, hvoraf Københavns Lufthavn og grænseovergangen i Padborg er de største.

Kontakt

Journalister: 72 22 12 00