Gyldig fra

Toldere med imponerende kokainbeslag i Københavns Lufthavn

Ved en toldkontrol i Københavns Lufthavn fandt toldere knap syv kilo kokain. Sagen er nu overgivet til Københavns Politi.

En uge før jul har de danske toldere gjort et kæmpe fund. Tirsdag den 17. december blev to personer udtaget til kontrol af toldere i Københavns Lufthavn i Kastrup. De to personer ankom fra Sydamerika, og kontrollen af deres kufferter viste sig at være en god idé.

Den nærmere kontrol af kufferterne afslørede 4,75 liter flydende kokain samt 2,1 kilo kokain i fast form – i alt 6,85 kilo kokain.

- Vi udtog passagerne i forbindelse med en toldkontrol i lufthavnen, hvor tolderne fattede mistanke og opdagede næsten syv kilo kokain. Det er et imponerende fund og et flot stykke kontrolarbejde. Politiet står nu for den nærmere efterforskning, siger Preben Buchholtz, kontroldirektør i Toldstyrelsen, om kokainbeslaget.

- Vores toldkontrol bygger på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på flere typer af euforiserende stoffer, ikke mindst kokain, der er ekstremt sundhedsskadeligt, fortsætter han.

Toldstyrelsen har i dag 800 medarbejdere til at sikre smidig handel og effektiv toldkontrol og kontrollerer de ydre grænser med kontrolenheder i hele landet, hvoraf Københavns Lufthavn og grænseovergangen i Padborg er de største.

Kontakt

Journalister: 72 22 12 00

Kuffert
Foto: Toldstyrelsen
Kuffert 2
Foto: Toldstyrelsen