Gyldig fra

Toldopgaven fortsætter ved grænserne

Toldkontrol og toldekspeditioner opretholdes – også efter statsministerens melding om øgede restriktioner ved grænserne.

Toldstyrelsen udfører fortsat sine kerneopgaver med at sikre en smidig handel på tværs af grænserne og holde ulovlige varer væk fra Danmark. Toldstyrelsens ekspeditioner rundtom i landet er derfor på nuværende tidspunkt fortsat åbne, og toldkontrollen opretholdes.

Det oplyser Toldstyrelsens direktør, Charlotte Møller:

- De danske grænser er åbne for varer, hvilket statsministeren også betonede på gårsdagens pressemøde. Toldstyrelsen er stadigvæk tilstede ved grænserne, hvor vi udfører toldekspedition og toldkontrol, siger hun.

Der er således fortsat ingen ændringer for den måde, hvorpå Toldstyrelsen hjælper med at understøtte de danske import- og eksportvirksomheder:

Som konsekvens af grænserestriktionerne vil man ifølge Charlotte Møller kunne opleve, at svar- og ekspeditionstider kan ændre sig:

– Vi følger situationen meget tæt og tager de beslutninger, der er nødvendige for bedst muligt at understøtte vare-flowet. Vi ændrer åbningstiderne, bl.a. hvis færgerne ændrer fartplaner. Man kan se vores åbningstider på toldst.dk. I denne weekend åbner vi fx kl. 6 i Hirtshals.

Hold også øje med coronasmitte.dk, hvor de danske myndigheder samler informationer om coronavirus/covid-19.

Kontakt

Journalister: 72 22 12 00