Gå til sidens indhold

Toldstyrelsen åbner nye lokaler i Køge: 100 arbejdspladser til byen

Toldere får nyt lejemål centralt i Køge. De nye lokaler skal huse 100 af Toldstyrelsens medarbejdere.

Fredag holder Toldstyrelsen åbningsreception på havnen i Køge, hvorfra 100 af styrelsens toldere fremover skal arbejde. Toldstyrelsen har fået huse på Carlsensvej ved udløbet af Køge Å, der nogle hundrede meter fra adressen løber smukt ud i Køge Bugt. De nye lokaler er tæt på offentlig transport og har med 2.000 kvadratmeter den ideelle størrelse til toldernes arbejde.

Direktør i Toldstyrelsen, Charlotte Møller, glæder sig over, at Toldstyrelsen har fået en adresse med en så god og central beliggenhed.

- Sammen med vores anden, store lokation i Aarhus har vi med den nye adresse i Køge fået de bedste faciliteter til at løse Toldstyrelsens opgaver, udtaler Charlotte Møller, der også glæder sig over placeringen tæt på havneområdet. Her skriver Toldstyrelsen sig ind i rækken af aktører, der i løbet af de seneste ti år har været med til en omfattende udvikling af Køge Havn.

I bygningen får Toldstyrelsen lager i stueetagen, og på første og anden sal indrettes arbejdspladser til styrelsens medarbejdere. Lokalerne kommer til at rumme toldere, der står for kontrol af varer, men også en række stabskontorer. De første medarbejdere var på plads i midten af januar, og efter planen vil der være 100 medarbejdere i 2020.

Tydelig toldhistorie

Toldhistorien er tydelig i Køge. I centrum af byen slanger ”Toldbodvej” sig en kilometer, fra strandvejen i syd til havnen og videre ned til den gamle toldbod, der i dag er indrettet som familierestaurant.

- Når man bevæger sig rundt i de danske byer vidner de mange gamle toldboder om, at told har været en central del af økonomien igennem næsten hele Danmarks historie. Her er Køge ingen undtagelse, siger Charlotte Møller.

- Det er et grundvilkår for Toldstyrelsen, at vi er spredt geografisk på mange lokationer over hele landet - fra Gedser til Skagen og fra Esbjerg til Rønne. Den nye adresse i Køge markerer en foreløbig kulmination på en stor geografisk omorganisering i forbindelse med at SKAT er gået fra én til syv styrelser. Toldstyrelsen nu et stort skridt tættere på at være færdigetableret i 2021 som styrelse.

Fakta: Om Toldstyrelsen

Toldstyrelsens kerneopgave er at det er nemt og gnidningsfrit at afregne korrekt told, og at der opretholdes en stærk toldkontrol ved Danmarks grænser.

Toldstyrelsen løser en række meget forskellige opgaver lige fra toldopgørelser, toldbevillinger og diverse papirarbejde i forbindelse med import og eksport - til de uniformerede medarbejdere ved grænserne, som dagligt gør et stort arbejde med opgaverne i forbindelse med, at varer krydser grænsen og som sikrer landet imod indførsel af sundhedsskadelige eller farlige og ulovlige varer.

Sammen med de andre styrelser under Skatteministeriet sikrer Toldstyrelsen fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor i Danmark. Styrelsen er bemandet med 700 medarbejdere og har hovedkontor i Tranbjerg ved Aarhus, kontor i Køge og 20 andre toldekspeditionssteder og toldkontroller over hele Danmark.