Gyldig fra

Toldstyrelsen finder over 1,5 millioner cigaretter i container på Aarhus Havn

En container med kabeltromler viste sig at indeholde godt 1,5 millioner cigaretter. Toldstyrelsen har beslaglagt de ulovlige cigaretter, der ankom fra Østeuropa.

Toldstyrelsens systematiske overvågninger og analyser førte i slutningen af januar til, at en 45 fods container, der var anløbet Aarhus Havn fra Østeuropa, blev udtaget til kontrol. Ifølge toldpapirerne var der tale om en uskyldig sending kabeltromler, men ved nærmere kontrol viste tromlerne at gemme mere end 1,5 millioner ulovlige cigaretter.

- Det er et godt stykke arbejde, som tolderne har lavet. Vores toldkontrol bygger på intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt, og koblet med en god toldernæse har vi tilbageholdt de mange ulovlige cigaretter. Smuglerne bliver tiltagende dygtige til at skjule cigaretterne, og derfor er det også vigtigt, at vi hele tiden bliver bedre, siger underdirektør i Toldstyrelsen, Maren Holm Johansen.

Fokus på cigaretter

De mange millioner cigaretter var godt skjult inde i kabeltromlerne. I det yderste lag af tromlerne var der intet at finde, men i midten af tromlerne fandt tolderne de mange cigaretter gemt. Det store beslag af ulovlige cigaretter bygger på Toldstyrelsens analyser, overvågning og daglige stikprøver på toldområdet, hvor der bl.a. er fokus på import af ulovlige cigaretter.

- Vi har bl.a. fokus på cigaretter, fordi der ofte også snydes med andet end kun afgifterne. Cigaretterne kan være produceret uden om reglerne eller være kopicigaretter og dermed være endnu mere sundhedsskadelige, end cigaretter i forvejen er, siger Maren Holm Johansen.

Afgiften af de godt 1,5 millioner cigaretter skønnes at være omkring tre millioner kroner, hvis de skulle sælges i Danmark. Hertil kommer eventuelle bøder. Toldstyrelsen undersøger lige nu sagen nærmere i et samarbejde med politiet og internationale toldmyndigheder.

Toldstyrelsen har i dag 800 medarbejdere til at sikre smidig handel og effektiv toldkontrol og kontrollerer de ydre grænser med kontrolenheder i hele landet, hvoraf Københavns Lufthavn og grænseovergangen i Padborg er de største.

Kontakt

Journalister: 72 22 12 00

 

Andre store cigaretfund

 

  • 2019: 5 millioner cigaretter skjult som rensningsudstyr til swimmingpools på Aarhus Havn
  • 2018: 1,5 million cigaretter beslaglagt på Aarhus Havn
  • 2015: Tobakshunden Lana finder knap 10 millioner cigaretter
  • 2014: 5 millioner cigaretter skjult i varmtvandsbeholdere i et containerskib
Foto af beslaglagte cigaretter
Foto: Toldstyrelsen
Foto af beslaglagte cigaretter
Foto: Toldstyrelsen
Foto af beslaglagte cigaretter i tromle
Foto: Toldstyrelsen