Gyldig fra

Toldstyrelsen finder over 140 kg fyrværkeri gemt i pakker

Ugen før påske tilbageholdt Toldstyrelsen over 140 kg fyrværkeri fordelt i ni pakker.

I forbindelse med kontrol af pakker på et lager i Jylland tilbageholdt Toldstyrelsen i ugen før påske over 140 kg fyrværkeri. De mange kilo fyrværkeri var fordelt på ni pakker, der var på vej til forskellige danske adresser.

Det er forbudt at indføre fyrværkeri til Danmark uden tilladelse. Forbuddet gælder også CE-mærket fyrværkeri. Michael Lund, kontroldirektør i Toldstyrelsen, siger:

- Fyrværkeri skal man omgås med varsomhed, og det skal transporteres forsvarligt. Det hører ikke hjemme i den almindelige transport af post og pakker. Reglerne er ganske enkle: man må ikke købe fyrværkeri i udlandet eller i udenlandske netbutikker uden tilladelse fra myndighederne, og vi stopper det, når vi ser det i vores toldkontrol.

De seneste opgørelser fra Toldstyrelsen viser, at der i 2019 blev tilbageholdt 360 kg fyrværkeri.

- Vi ser løbende forsøg på at smugle fyrværkeri ind i Danmark, men mere end 140 kg på en uges tid er en stor mængde. Når man køber ulovligt fyrværkeri, sætter man mange menneskers helbred i fare, også sit eget, fordi fyrværkeriet kan være produceret uden hensyn til almindelige regler for produktsikkerhed, siger Michael Lund.

Toldstyrelsen har overdraget det tilbageholdte fyrværkeri til politiet.

Kontakt

Borgere: 72 22 12 12

Journalister: 72 22 12 00

Toldkontrol

Toldstyrelsen kontrollerer ved alle Danmarks grænser og kontrollerer varer på vej til både private og virksomheder. Når varer udtages til kontrol, sker det som stikprøver eller baseret på en risikovurdering.

Oplysninger fra andre toldmyndigheder og danske myndigheder er med til at danne udgangspunktet for de konkrete risikovurderinger. Scannere og toldhunde indgår i arbejdet med at udvælge og kontrollere varer.