Gyldig fra

Toldstyrelsen finder over fem kilo amfetamin i postpakke

Toldere har fundet 5,2 kilo amfetamin i en postpakke afsendt fra Nordeuropa. Sagen er overgivet til politiet.

I forbindelse med en stikprøvekontrol hos PostNord i Køge fandt toldere 30. november 2021 5,2 kilo amfetamin i en større postpakke afsendt fra et nordeuropæisk land. De mange kilo amfetamin var i postpakken fordelt på fem mindre pakker skjult i to plastikbeholdere.

- De mange kilo bekræfter os i, at narkotika med jævne mellemrum bliver forsøgt smuglet ind over grænsen. Derfor går vi i samarbejde med politiet målrettet efter narkotika, ikke mindst amfetamin, da stofferne foruden at være ulovlige også er ekstremt sundhedsskadelige, siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund.

Toldstyrelsen finder generelt narkotika i både flydende og i fast form i alle typer varer og transportmidler, fra rejsende i lufthavne til containere på anløbne skibe i havne og i postpakker i landets postcentre. De seneste opgørelser fra Toldstyrelsen viser, at der i 2020 blev tilbageholdt psykotrope stoffer (amfetamin, ecstasy, LSD, fantasy og metamfetamin) på i alt 38 kg (flydende og fast form) samt 20.245 stk. i tablet-/pilleform.

Toldstyrelsen har overdraget den tilbageholdte amfetamin til Midt- og Vestsjællands Politi, der tager stilling til den videre efterforskning.

 

Fotos: Toldstyrelsen

Yderligere kommentarer 

Journalister kan kontakte Toldstyrelsens pressevagt på 72 22 12 00 eller presse@toldst.dk.