Gyldig fra

Toldstyrelsen forbereder sig på handel med Storbritannien efter Brexit

31. december 2020 udløber overgangsordningen mellem Storbritannien og EU. Toldstyrelsens Brexit-forberedelser har stået på siden 2018 og intensiveres med en række nye indsatser.

Siden 2018 har Toldstyrelsen arbejdet målrettet på at forberede sig på Brexit. Storbritannien er en af Danmarks største handelspartnere, og derfor har det britiske farvel til EU konsekvenser for både danske virksomheders og Toldstyrelsens arbejde med toldprocedurer.

- Det er en helt ny situation med stor usikkerhed, som vi har forberedt os på så godt som muligt, men som må forventes at påvirke samhandlen. Vi intensiverer lige nu vores forberedelser op til den 31. december, hvor overgangsordningen med briterne slutter. Fokus er bl.a. på at vejlede virksomheder om deres forberedelser med en række webinarer til virksomheder, der handler med Storbritannien, men ikke kender så meget til at handle med lande uden for EU. Dem opfordrer vi til at lade sig registrere som importør og eksportør i god tid. Vi sætter også tryk på dialogen med brancher, der har identificeret særlige områder, der kræver ekstra opmærksomhed, siger kontorchef i Toldstyrelsen, Henrik Pagh Kold.

Tæt dialog med virksomheder

I løbet af forberedelserne har Toldstyrelsen været i tæt og løbende dialog med virksomheder, der handler med Storbritannien, og med brancheorganisationer og myndigheder om forberedelserne. Især har opmærksomheden været rettet mod de af virksomhederne, der ikke har erfaring med at handle med lande uden for EU. For de virksomheder vil toldprocesser, der rækker ud over EU’s grænser, være nye.

- Vores forberedelser indtil nu har været centreret om en tæt dialog og et konstruktivt samarbejde med en lang række virksomheder, myndigheder og brancheorganisationer om opgaven. Desuden har vi rekrutteret og oplært mere end 40 nye medarbejdere til arbejdet med at forberede udtrædelsen og de ekstra toldopgaver, vi forventer efterfølgende, siger Henrik Pagh Kold.

Toldstyrelsens Brexit-forberedelser: Informationsark

Toldstyrelsens gennemførte forberedelser

  • Ansættelse af mere end 40 medarbejdere over hele landet.
  • Nyhedsbreve til ca. 30.000 danske virksomheder, der handler med Storbritannien.
  • En telefonisk Brexit-hotline henvendt til virksomheder med toldspørgsmål.
  • Informationsmøder i København, Aarhus, Aalborg og Middelfart.
  • Ny, midlertidig toldekspedition på Esbjerg Havn med større kapacitet.
  • Systemtjek af styrelsens it-systemer, der understøtter handel med Storbritannien.