Gyldig fra

Toldstyrelsen gennemfører målrettede kontroller af pakker fra Kina

Toldstyrelsen har kontrolleret ca. 5.400 pakker fra Kina i en række aktioner, der viser et begrænset omfang af snyd med moms.

Hver dag kommer der tusindvis af pakker ind fra Kina, og derfor har Toldstyrelsen foretaget en række målrettede kontroller af pakkernes værdi og indhold. I 2019 blev der således gennemført syv kontrolaktioner i Internationalt Postcenter ved Københavns Lufthavn målrettet privat indførte post- og pakkeforsendelser fra Kina.

Kontrollerne havde til formål at få afdækket omfanget af ulovlige og samfundsskadelige varer, og om der foregår systematisk snyd ved at sætte pakkernes værdi for lavt. I alt 5.428 pakker blev åbnet, og kontrollerne i 2019 viste et mindre omfang af snyd med bagatelgrænsen for moms på 80 kr.

- Vi har løbende fulgt den bekymring, der er rejst i medierne med påstande om kinesiske virksomheders snyd med reglerne for at undgå moms. Resultaterne af vores aktioner viser, at omfanget af snyd med pakkernes værdi var begrænset, siger Preben Buchholtz, kontroldirektør i Toldstyrelsen.

Han understreger, at Toldstyrelsen fortsat vil foretage kontroller af pakker fra Kina for at følge området, så Toldstyrelsen kan bidrage til at forhindre omgåelse af reglerne.

Bagatelgrænsen betyder, at en pakke med en værdi på under 80 kr. ikke er momspligtig. I kontrollerne var 95,7 pct. af pakker med en angivet værdi på under 80 kr. angivet korrekt.

- Vores udgangspunktet er, at borgere og virksomheder følger reglerne, men vi kan også se, at det ikke er alle, der overholder reglerne. Dem går vi efter i vores daglige kontroller, som vi supplerer med målrettede aktioner, siger han.

Bagatelgrænsen på 80 kr. bliver afskaffet med udgangen af 2020.

Læs mere om kontrollerne her.

Kontakt

Journalister: 72 22 12 00

Borgere: 72 22 12 12