Gå til sidens indhold

Toldstyrelsen klar med en hjælpende hånd til start-up-virksomheder

Told står næppe øverst, når nye virksomhedsejere laver huskelisten med kommende opgaver. Derfor inviterer Toldstyrelsen nu til individuelle møder, så de kan komme godt fra start.

Nu er der mere hjælp at hente for nystartede virksomhedsejere og virksomheder, der gerne vil handle med udlandet. Toldstyrelsen har netop sendt invitationer ud til 600 virksomheder med et tilbud om individuel vejledning om told.

 Told kan være et komplekst område at få overblik over, når man første gang skal have varer eller tjenester over grænserne og ud i verden. Det vil vi gerne hjælpe nye virksomhedsejere med, så de kan få styr på området fra starten, siger Maren Holm Johansen.

Hun er handelsdirektør i Toldstyrelsen og fortæller, at tilbuddet gælder for både de såkaldte start-ups, altså virksomheder helt i deres vorden, og mere etablerede virksomheder, der for første gang skal handle med udlandet.

På møderne hører virksomhederne, hvordan de kan beregne den såkaldte toldværdi, som er det beløb, der skal betales told af. De får også hjælp til at finde relevante varekoder og dermed den toldsats, der gælder for deres varer.

Individuel vejledning til interesserede virksomheder

For at kunne eksportere eller importere skal man være registreret i Toldstyrelsens systemer, og siden årsskiftet har 600 virksomheder været inde og registrere sig. Blandt de registrerede virksomheder gemmer sig både helt nye virksomheder og veletablerede virksomheder, der står overfor at skulle handle med udlandet.

 Vi ved af erfaring, at der melder sig en del spørgsmål, når man som virksomhed første gang skal arbejde med told. Den type spørgsmål kan vores erfarne sagsbehandlere hjælpe med at få overblik over, siger Maren Holm Johansen og opfordrer interesserede virksomheder til at kontakte Toldstyrelsen, hvis de har behov for et møde eller vejledning om told.

Fakta

  • Møderne er henvendt til virksomheder, der er nyregistrerede som eksportører eller importører
  • Mødet foregår enten hos virksomheden, på en af Toldstyrelsens adresser, på Skype eller over telefonen
  • Møderne tager udgangspunkt i konkrete spørgsmål
  • Book et møde på skat.dk/toldvejledning 

Kontakt

Journalister: 72 22 12 00
Virksomheder: 72 22 12 12