Gyldig fra

Toldstyrelsen kontrollerer flyrejsende i landsdækkende kontrolaktion

Narko, våben og cigaretter var blandt sagerne, da Toldstyrelsen i oktober kontrollerede indrejsende i landets tre største lufthavne.

I løbet af oktober har Toldstyrelsen afholdt kontrolaktioner af indrejsende i Københavns Lufthavn, Billund Lufthavn og Aalborg Lufthavn. I alt har Toldstyrelsen registreret 57 smuglerisager, hundredvis af indrejsende er blevet kontrolleret.

  • 17 sager med cigaretter
  • 24 sager med fødevarer
  • Tre sager med truede dyrearter og planter
  • To våbensager
  • En narkosag

Kontroldirektør i Toldstyrelsen, Preben Buchholtz, er tilfreds med aktionerne.

- Vi har løbende kontroller og kontrolaktioner i hele Danmark. I oktober gennemførte vi koordinerede kontroller i Københavns Lufthavn, Billund Lufthavn og Aalborg Lufthavn for at blive klogere på flyrejsendes smuglingsmønstre. Ud over de mange beslag af illegale varer har aktionerne givet os brugbar viden til brug for prioritering af vores generelle kontrol og vejledningsindsats, siger Preben Buchholtz.

Aktionerne er led i en løbende kontrolindsats, der har til formål at give Toldstyrelsen en indsigt i indsmugling af illegale varer, der ankommer med flypassagerer fra udlandet. Resultaterne fra aktionerne skal bl.a. bruges til at styrke fremtidige toldkontroller og vejledning og højne vidensniveauet omkring smuglingsmønstre fra udlandet.

Hjælp til at forstå reglerne

-  Vores toldere arbejder døgnet rundt 365 dage om året for at kontrollere trafikmidler (fly, bud, skibe, biler m.v.) og varer ved alle landets grænseovergange. Kunsten for os er at stoppe de samfundsskadelige varer, eller varer hvor der er tvivl om værdi og toldsats, så kontrollen er til mindst mulig gene for den strøm af varer og rejsende, der er helt lovlig og i orden, siger Preben Buchholtz. 

Ankommer man som rejsende med fly fra udlandet og er i tvivl om toldreglerne, kan man kontakte Toldstyrelsen på telefon 72 22 12 12 eller se mere om toldreglerne på følgende links: Rejser uden for EU eller på toldst.dk.

Toldstyrelsen har i dag 800 medarbejdere til at sikre smidig handel og effektiv toldkontrol og kontrollerer de ydre grænser med kontrolenheder i hele landet, hvoraf Kastrup Lufthavn og grænseovergangen i Padborg er de største.

Læs opgørelsen fra kontrolaktionen (pdf)

Kontakt 

Journalister: 72 22 12 00 

Borgere: 72 22 12 12