Gyldig fra

Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at teste it-systemer før Brexit

Et testmiljø for erhvervslivet giver virksomheder mulighed for at forberede it-systemer før Brexit.

Når Storbritannien fra 1. januar 2021 ikke længere er en del af EU, kan det få betydning for mange danske virksomheders it-systemer. Derfor har Toldstyrelsen nu åbnet for et it-testmiljø, der er gjort klar til Brexit. I testmiljøet kan virksomheder, der enten selv angiver varer eller repræsenterer andre, teste systemmæssige konsekvenser af Brexit.

- Brexit er ukendt land for både myndigheder og virksomheder, men fra Toldstyrelsens side vil vi gerne opfordre virksomheder til at forberede sig på de ting, man kan. Det gælder ikke mindst på it-området. I vores testmiljø har vi taget forskud på Brexit og ændret Storbritanniens status til et ikke EU-land og tilføjet en landekode for Nordirland. Det giver et billede af, hvordan vores it-systemer ser ud, når Storbritannien forlader EU, siger Henrik Pagh Kold, kontorchef i Toldstyrelsen, der håber erhvervslivet vil benytte sig af muligheden.

Testen er relevant for virksomheder, der bruger Toldstyrelsens online-løsninger eller angiver via batch eller filløsninger.

- Virksomheder, der i dag handler med Storbritannien, skal fra 1. januar 2021 angive deres varer. Det skal de ikke i dag, og ændringen kan have betydning for, hvordan man planlægger sine arbejdsprocesser, fortæller Henrik Pagh Kold.

Testmiljøet er åbent. Kontakt Toldstyrelsens servicedesk på tlf.: 70 15 73 01 for mere information om muligheden for test.

Kontakt

Borgere: 72 22 12 12

Journalister: 72 22 12 00