Gyldig fra

Toldstyrelsen skruer op for kontrollen med ca. 25 nye medarbejdere i Aarhus

De nye medarbejdere skal være med til at holde farlige varer ude af landet. Rekrutteringen er netop gået i gang.

Toldstyrelsen skærper kontrollen af varer, der krydser grænserne fra lande uden for EU. Det sker som led i en øget kontrolindsats på tværs af EU, hvor der bliver lagt et ekstra lag af kontrol på varer. Som et led i indsatsen opretter Toldstyrelsen derfor ca. 25 stillinger i Aarhus.

De nye medarbejdere i Toldstyrelsen får deres daglige gang i Toldstyrelsens hovedsæde i Tranbjerg lidt uden for Aarhus. Her vil deres primære opgave være at risikovurdere post og pakker, inden de lastes, og mens de fragtes til Danmark.

- Det er en kerneopgave for Toldstyrelsen at kontrollere varer, der kommer til Danmark, så vi holder farlige og ulovlige varer ude af landet. De nye medarbejdere kommer til at løfte en vigtig samfundsopgave, når vi sammen med vores europæiske kolleger skruer op for kontrollen, siger Charlotte Møller, der er direktør i Toldstyrelsen.

I dag bliver post og pakker kontrolleret i tolden, når de ankommer til Danmark, men fra 1. oktober 2021 udvides kontrollen med en risikovurdering, før varerne kommer ombord på fragtflyene, og mens de er på vej til Danmark. Det er den risikovurdering, som de nye medarbejdere skal lave. Det ekstra lag af kontrol er en konsekvens af nye EU-krav på toldområdet.

Yderligere kommentarer

Journalister kan kontakte Toldstyrelsens pressevagt på 72 22 12 00 eller presse@toldst.dk.

Toldkontrol

Toldstyrelsen kontrollerer ved alle Danmarks grænser og kontrollerer varer på vej til både private og virksomheder. Når varer udtages til kontrol, sker det som stikprøver eller baseret på en risikovurdering.

Oplysninger fra andre toldmyndigheder og danske myndigheder er med til at danne udgangspunktet for de konkrete risikovurderinger. Scannere og toldhunde indgår i arbejdet med at udvælge og kontrollere varer.