Gå til sidens indhold

Toldbevillinger skal fornys inden 1. maj

Virksomheder med toldbevillinger skal sikre sig, at de har gyldige toldbevillinger, når det bliver 1. maj 2019.

Det er meldingen fra Toldstyrelsen, som siden 2016 har arbejdet på at revurdere toldbevillinger for tusinder af virksomheder.

Fra 1. maj 2019 gælder de nuværende toldbevillinger nemlig ikke mere. EU’s toldkodeks, som trådte i kraft 1. maj 2016, indebærer ændringer for toldbevillinger i hele EU fra 1. maj 2019.

De fleste virksomheder har søgt om fornyelse af deres toldbevillinger og har allerede fået nye, gyldige toldbevillinger, men mange virksomheder mangler at sende den nødvendige dokumentation ind.

Virksomheder skal kontakte Toldstyrelsen

-Virksomhederne kommer til at stå i en ærgerlig situation, hvis de 1. maj står uden gyldige toldbevillinger, men fortsat har brug for dem, siger Maren Holm Johansen, handelsdirektør i Toldstyrelsen.

Alle virksomheder med toldbevillinger har fået et brev i e-Boks fra Toldstyrelsen om, hvorfor og hvordan de skal få toldbevillingerne fornyet. Mange virksomheder har også fået en opringning fra Toldstyrelsen.

-Virksomhederne skal indsende det ønskede materiale nu, hvis de skal nå at have gyldige toldbevillinger inden 1. maj, og vi er klar til at hjælpe virksomhederne i mål, slutter Maren Holm Johansen.

Fordele ved toldbevillinger

En toldbevilling er Toldstyrelsens afgørelse til dig om, at du må bruge en eller flere af de fordele, der er i toldlovgivningen. Du kan søge en toldbevilling til din virksomhed for at få adgang til toldlettelser eller undtagelser fra toldreglerne.

Der findes forskellige toldbevillinger. De kan give din virksomhed økonomiske fordele eller forenkle de toldprocedurer, som virksomheden ellers skal igennem. For toldbevillingerne gælder det dog, at virksomheden skal opfylde nogle særlige krav.

Læs mere om de enkelte bevillinger på skat.dk.