Gyldig fra

Vejledninger til det nye system til eksport og EU-forsendelse er tilgængelige

Danske virksomheder, som beskæftiger sig med eksport og forsendelse, skal fra maj 2023 tage det nye system til eksport og EU-forsendelse i brug. Nu er de første vejledninger og tekniske specifikationer tilgængelige.

Selvom onboardingen af virksomheder reelt først starter til september, kan du som softwareleverandør eller virksomhed med egen it-udvikling allerede nu orientere dig i vejledninger og tekniske specifikationer.  Konkret brugeroprettelse og onboarding for disse målgrupper går i gang efter orienteringsmøde 6. september om DMS Eksport og DMS Forsendelse. Først senere følger onboarding for øvrige virksomheder. 

Tilgængelige vejledninger til orientering 

På nuværende tidspunkt er følgende vejledninger tilgængelige på skat.dk: DMS: 

  • Onboardingguide: Vejledningen introducerer opgaven med at etablere en system-til-system-løsning. Den beskriver overordnet processen for onboarding, og hvilke faser jeres virksomhed skal igennem. 

  • Connectivityguide: Vejledningen henvender sig til softwareudviklere og egenudviklere. Det er en teknisk vejledning, som beskriver, hvordan virksomheder, der skal etablere en system-til-system-løsning, får adgang til AS4-gatewayen, og hvordan virksomheden pakker sin XML ind i AS4-protokollen. Vejledningen er på engelsk.

  • XSD-skemaer (XML Schema Definition): Vejledningen henvender sig til softwareudviklere og egenudviklere. Det er en teknisk vejledning, som består af XSD-skemaer, der beskriver, hvordan de enkelte XML’er skal struktureres, for at de bliver syntaksmæssigt korrekte. Vejledningen er på engelsk.  

Der bliver også udarbejdet en systemguide og XML-skemaer, som beskriver, hvordan XML’en udfyldes med data. Det informerer vi nærmere om, når det er tilgængeligt. 

Få mere at vide på orienteringsmøde om DMS Eksport og DMS Forsendelse 

Tirsdag den 6. september 2022 afholder Toldstyrelsen, i samarbejde med Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, et orienteringsmøde om det nye system til eksport og EU-forsendelse, nemlig DMS (Declaration Management System). Orienteringsmødet er det officielle startskud til onboardingen af virksomheder til den nye løsning. Se invitationen til orienteringsmødet i september. 

På orienteringsmødet vil Toldstyrelsen og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen i samarbejde med leverandøren, Netcompany-Intrasoft, fortælle mere om vejledningerne og specifikationer samt planen for onboarding til det nye system på orienteringsmødet i september. Du kan desuden holde dig opdateret via Toldstyrelsens nyhedsbrev og på toldst.dk/nyesystemer. 

Har du spørgsmål om systemudvikling?  

Kontakt Toldstyrelsen på telefon 72 22 12 12 – tast 4. Vejledningslinjen er åben hverdage kl. 9-15. Onboarding for softwareleverandører og virksomheder med egen it-udvikling er mulig efter 6. september. Senere følger onboarding for øvrige virksomheder.